Снимка ЕвропарламентътСлед силното земетресение в Хърватия страната получи очаквана подкрепа. Европейската

...
Снимка ЕвропарламентътСлед силното земетресение в Хърватия страната получи очаквана подкрепа. Европейската
Коментари Харесай

ЕК е готова да помогне на Хърватия след силното земетресение

Снимка Европарламентът

След мощното земетресение в Хърватия страната получи предстояща поддръжка.  Европейската комисия следи от близко обстановката след мощното земетресение в Хърватия тази заран и е подготвена да помогне, съобщи ръководителят на ЕК Урсула фон дер Лайен, заяви ХИНА.

" Дръж се, Хърватия! След мощното земетресение, което стана тази заран, Европейската комисия е в контакт с (хърватския) министър председател Андрей Пленкович и хърватските управляващи. Ние следим обстановката от близко и сме в подготвеност да окажем помощ ", написа Фон дер Лайен в Туитър.

Пленкович благодари на Фон дер Лайен и Европейска комисия като съобщи, че Хърватия прави оценка тяхната поддръжка, написа Novini.bg.

 

" (Тази помощ) ще бъде жизненоважна за работата ни за възобновяване на Сисак, Петриня и региона на Сисак - Мославина, както ние си сътрудничихме също за възобновяване на Загреб от земетресението през март ", написа в Туитър Пленкович.
Централна Хърватия сред Загреб и Сисак беше разтърсена от земетресение с магнитуд от 5 по Рихтер в 6,28 часа тази заран. Още два труса от 4,7 и 4,1 по Рихтер бяха регистрирани в региона на Петриня към 7,50 часа.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР